De-Skaggerz-ongekunsteld

De Skaggerz: Debuutalbum knalt!

Springende fans en ontblote bovenlijven in een volle zaal die het bezoekerslimiet overschreed. Op de avond van 18 september klonk het debuutalbum van De Skaggerz in Rotown in Rotterdam. Deze zes vrolijke jonge Hollandse gasten zetten altijd de tent op zijn kop met een knallende performance. Niet alleen staan ze op het podium als getalenteerde muzikanten, maar nog meer maken ze er samen met het publiek een feestje van. Het is een band die zich typeert door het energieke live-karakter.

Na twee eerdere EP-releases is er dan nu het eerste album: Merkwaardige Wezens. Deze stijlvol vormgegeven plaat is rijk aan tien nummers en zal menig liefhebber niet teleurstellen. Deze band lijkt nog veel in petto te hebben. Het album is verkrijgbaar op vinyl of CD. En voor de nieuwsgierigen onder ons, momenteel uit te checken op de 3voor12 luisterpaal!

Skagger

De band laat zich onmogelijk plaatsen onder een enkel genre. ‘Skagger’ zou het genre moeten heten. Ska, uptempo-reggea, party, punk; zelfs hiphop en DUB-invloeden waren hoorbaar op deze nieuwe plaat. Naast de bezetting van drums, basgitaar, gitaar, toetsen, saxofoon en zang/rap klinken in enkele nummers een trompet, viool of een extra rapper. Voor de echte Skagger-fans: maak je niet druk. De plaat ademt hun eigen stijl en energie.

Tussen de veelal dansbare stukken zitten onverwachtse breaks en tempowisselingen. Swingende solo’s houden het levendig en als het nummer tot een einde lijkt te komen wordt het tempo nog even opgevoerd om het af te sluiten met knal. Op een grappige en luchtige manier snijden ze maatschappelijke onderwerpen aan. Of het nu gaat over het pensioen, religieuze sprookjes of het plukken van de dag. Ze willen de luisteraar toch iets meegeven. Maar dit is misschien iets meer voor de luisteraar thuis, want bij de live-ervaring neemt Team Boskoop, de vaste fanclub van De Skaggerz, je onvermijdelijk mee in een enthousiaste pit en is crowdsurfen een vast onderdeel van het repertoire.

Doorknallen

Sommige nummers op de plaat bestonden al, maar werden nu echt goed opgenomen. Uitgegaan wordt van het live-karakter van de nummers, die eerst op het podium worden uitgeprobeerd en dan pas worden opgenomen in de studio. Zo heeft de band met deze kennis en oefening een kleine week overnacht in Wernhout bij studio 195 om alles in een keer op te nemen.

Het album-release was zo gezegd iets uitgesteld, omdat ze de komende twee maanden veel zullen optreden en ze het album zo een extra push kunnen geven. “We hebben iets gemaakt en dat willen we iedereen laten zien en meegeven!” Aldus Lars, de saxofonist. “We hebben nog nooit een stuiver overgehouden aan de band. We willen zoveel mogelijk verkopen, zodat we meteen een nieuwe oplage platen kunnen maken.”

Het begrip plankenkoorts lijken ze niet te kennen. Geen lange speeches tussen de nummers door, maar lekker doorknallen. Het feestje staat voorop! Onderlinge en wederzijdse waardering voor het publiek is voelbaar. Deze band, die zich beter laat omschrijven als een hechte vriendengroep brengt met veel humor en oprechtheid hun creatie de wereld in.

Zit je even in de put? Luister naar de Skaggerz en je ziet gegarandeerd de humor van het leven weer in.

Ontvang onze nieuwsbrief

Ben je het oneens met de schrijver of heb je een interessante toevoeging?

Schrijf je artikel!

Wees niet bang:
Je wordt goed begeleid door de eindredactie. Bovendien krijgt je artikel een visuele prikkel van onze beeldredactie.