Een vol Tivoli de Helling

Deze Londonse boys gaan voor folk met een rauw randje. De zanger Peter Liddle vertelde dat ze vorig jaar ook in Tivoli de Helling hadden opgetreden. Toen voor vijftig mensen, nu was de zaal uitverkocht. Het was de vijfde dag van hun Europatour, ze zullen onder andere nog in Berlijn, Brussel en Parijs spelen. Ze zijn op de goede weg, hopelijk voor hen staan ze volgend jaar in een uitverkocht Tivoli Oudegracht.

Relaxed

Ze lieten even op zich wachten, maar toen ze eenmaal op het podium stonden, gaven ze zichzelf helemaal. Vijf leuke jongens met liefde voor hun muziek. Geen arrogantie of sterallures, maar oprecht, op hun gemak. En voor elk meisje wat wils. Persoonlijk ging ik voor de drummer; hij maakte de leukste grapjes. Het was een relaxed geheel. Er stond een vader naast mij, hij vertelde met persoonlijke trots over de jongens. Zijn zoon had ze ‘ontdekt’ op Lowlands, daarna hebben vader en zoon zich ontwikkeld als heuse groupies. Er zullen dus altijd mensen in de zaal staan als ze nog een keer in Nederland komen.

Anders

Dry The River wordt vergeleken met de Fleet Foxes en Band of Horses, maar de vader wees me erop dat ze echt wel anders waren, hun muziek is iets harder. Maar qua samenzang zijn ze er wel mee te vergelijken. Dit is zeker waar. Ze hebben mooie harmonie in de zang en het rauwe randje wordt veroorzaakt door de gitaren en de drums. Het is inpak-muziek, je verdwijnt in hun zee aan geluid.

Ze komen uit London en hebben een heerlijk accent. Ze zijn folkers uit de hardcore punkbranche. Zo hebben ze een viool maar ook harde gitaren, flinke bas en lekker aanwezige drum. Maar ze zijn wel in het folkgenre in te delen. De tattoos zijn overblijfselen van hun verleden, toen ze nog stoere punkers waren. Aan het eind van het optreden kwam dit ook even naar boven in hun muziek en rockten ze hard naar het einde toe, hartstikke leuk.

De vader vroeg achteraf of ik het mooi vond en ik moest ‘ja’ antwoorden , want het was gewoon mooi. Die mix van harde punk en integere liedjes. De Londonse boys hebben ons lekker gemaakt voor de toekomst. Hun album komt morgen uit en hopelijk daarmee hun dromen.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Ben je het oneens met de schrijver of heb je een interessante toevoeging?

Schrijf je artikel!

Wees niet bang:
Je wordt goed begeleid door de eindredactie. Bovendien krijgt je artikel een visuele prikkel van onze beeldredactie.