ONGEkUNSTELD

Meedoen

Op dit moment hebben wij maar liefst 4 vacatures. Zit er wat voor je bij?

1 Webbeheerder 2.0

Onze webmaster is op zoek naar een webbeheerder om zijn groeiende lasten te verlichten. We vragen wel om iemand met basiskennis van, en affiniteit met HTML, CSS, WordPress, PHP en MySQL, maar we hebben liever een enthousiaste student dan een gezapige kenner.

2 Eindredacteur theater

Om de artikelen zo adequaat mogelijk te kunnen voorzien van feedback, zijn we nog op zoek naar een eindredacteur met de specialisatie Theater. Deze eindredacteur is ervoor verantwoordelijk dat de artikelen die binnen de categorie verschijnen kunstgerelateerd zijn en natuurlijk van kwaliteit. Verder wonen alle eindredacteuren de maandelijkse vergadering bij. Geredigeerde artikelen gaan vóór publicatie nog langs de beeld- en hoofdredactie.

3 Schrijvers

Natuurlijk hebben we bovenstaande functies helemaal niet nodig als er geen artikelen worden geschreven. We zijn daarom altijd op zoek naar goede schrijvers.

We zijn in mindere mate geïnteresseerd in traditionele recensies die slechts korte tijd relevant zijn. We zijn eerder op zoek naar mensen die verbanden kunnen leggen, context kunnen bieden of een thematiek kunnen ontleden via verschillende kunstvormen. De teksten van onze schrijvers staan centraal, niet de kunst die wordt aangehaald (zoals een boek, theatervoorstelling, concert, schilderij of noem maar op).

Laat je niet afschrikken door onze koers, want de eindredactie begeleidt je goed: elk artikel wordt voorzien van uitgebreide feedback. Je artikelen worden bovendien voorzien van een mooie illustratie of foto van onze beeldredactie.

Je kunt je hier registeren en gelijk beginnen met schrijven.

4 Beeldmakers

Onze beeldredactie is al een voltallig team, maar in de drukke tijden zitten we toch nog wel eens verlegen om fotografen of illustratoren. Bekijk alvast de handleiding beeld om te kijken of dit bij je aansluit. Je kunt je hier registreren als het je leuk lijkt beeld te maken voor ONGEkUNSTELD.

Wat win je ermee?

Je wordt voor deze functies niet betaald in geld, want dat hebben we (nog) niet. Je mag ONGEkUNSTELD zien als springplank naar betaald werk. We kunnen nu anderen nadoen en blèren over ‘ervaring opdoen‘, ‘interessante contacten‘ en ‘je CV verrijken‘, maar dat spreekt allemaal voor zich en wij weten ook wel dat je hier geen boterham mee kunt beleggen. Iedereen die op dit moment bij ONGEkUNSTELD aangesloten is, doet dit omdat het leuk en leerzaam is. Dat geldt ook voor de eindredactie.

Wat we wel kunnen bieden nadat je 4 artikelen hebt gepubliceerd op de site, zijn gratis entreekaartjes, waardoor je theatervoorstellingen, concerten of exposities kunt bezoeken in ruil voor een mooi artikel. Verder kunnen we boeken, films en interviews met beroemdheden aanvragen. Er zijn handleidingen beschikbaar over schrijven, redigeren, corrigeren en het maken van beeld. Verder organiseren we bijeenkomsten voor de beeldredactie en eindredactie.

Geïnteresseerd? Of ken je iemand die je geschikt lijkt? Mail naar redactie@ongekunsteld.net! Het is fijn als je daar je curriculum vitae bijvoegt. Voor een afspraak staan we altijd open.