Soap&Skin was heerlijk heftig

Sitting, staring, watching all you leave behind this there is nothing which has so much more to give. I lost, I lost you. Ze was heerlijk heftig, een bleekjes mager uitziend meisje met een gekwelde ziel. Ze keerde zichzelf binnenstebuiten voor ons met haar stem vanuit haar diepste gronden. Soap&Skin was puur.

Ze was een beetje ziekjes, wat haar uithalen nog rauwer maakten. Maar ze heeft een optreden neergezet die je bijblijft. Op de vleugel liet ze haar klassieke achtergrond blijken door composities te laten klinken die verder gingen dan de standaard popakkoorden. Er zat een verhaal in. Met een donkere stem zingt ze wat ze op haar hart heeft en ontroert ze. Haar zusje zingt af en toe de tweede stem. Liedjes over hun overleden vader, over hun verdriet. Dit maakt alles erg intiem.

Het liedje ‘Vater’ op haar laatste album ‘Narrow’ heeft de OostenrijkseAnja in haar moedertaal geschreven. De taal die het dichtst bij je staat, wat je ook kan merken in het publiek. De verdere CD is ook op de dood van haar vader gebaseerd. ‘Voyage, voyage’ de cover van Desireless die ook te vinden is op het album werd gebruikt voor de film ‘ Stillleben’ waar ze zelf ook een rol in speelt als hoer. Een uitstapje voor deze artieste die verder enkel haar eigen ding doet.

Ze is innoverend, experimenteel en echt. Haar moet je een wereldpodium geven want ze inspireert. Ze brengt de hedendaagse muziek echt gevoel. Ze geeft muziek zonder poeha, ze gaat niet over de top. Terwijl ze wel heftig is en wel shockeert, maar niet op de manier van Lady Gaga. Ze shockeert door wie ze is, niet de show die ze opvoert. Zij behoort tot de mensen die geboren zijn voor het podium.

Ontvang onze nieuwsbrief

Ben je het oneens met de schrijver of heb je een interessante toevoeging?

Schrijf je artikel!

Wees niet bang:
Je wordt goed begeleid door de eindredactie. Bovendien krijgt je artikel een visuele prikkel van onze beeldredactie.