Alex Klaasen's Spuitsneeuw

Spuitsneeuw met Alex Klaasen

Spuitsneeuw… wat een bijzondere naam. Vol verwachting ging ik naar de Flint in Amersfoort voor een voorstelling van Alex Klaasen vergezeld door Tina de Bruin en Rob Verheijen. Klaasen mag trots zijn op een mooie cv waarop onder andere Phileine zegt sorry, Alles is liefde, en het onlangs met award bekroonde musical the Woef Side Story te vinden is. Ik had hoge verwachtingen. Een leuke humoristische kerstvoorstelling, daar had ik wel zin in!

(Leed)vermaak

Een mooie volle theaterzaal  met mensen die, net als ik, met smart aan het wachten waren op de voorstelling. Het was een leuke verrassing dat Sinterklaas, natuurlijk gespeeld door Klaasen,op een unieke manier de voorstelling opende. Deze leuke en schunnige sint, zorgde ervoor dat de humor er al gauw in zat.  Nieuwsgierigheid kreeg de overhand met de vraag welke typetjes we nog meer konden verwachten. Het begon allemaal met de dakloze verslaafde Stacey die, tevergeefs, gestolen Disney aanstekers probeerde te verkopen in de bittere kou. Dat deed me erg denken aan het meisje met de zwavelstokjes maar dan op z’n Klaasens. ‘Stevige’ oude geiten wollen sokken vrouwen, dansende sneeuwpoppen en ook zingende kalkoenen passeerden de revue. Ik genoot het meest van de twee aan alcohol verslaafde rendieren van de kerstman. Al deze typetjes vielen ook goed in de smaak bij het publiek hoewel ik moet toegeven dat je wel tegen een stootje moet kunnen; sommige scenes waren op het randje door de grove en schunnige grapjes.

Prestaties waar je u tegen zegt.

Het was duidelijk te zien dat dit talentvolle trio net zo veel van de voorstelling genoten als het publiek. Dit maakte het tot een energieke en muzikale voorstelling met veel humor. De zangkwaliteiten waren op een zeer hoog niveau, waar ik erg van onder de indruk was. Bij elke scene was er een kerst of ouderwets popliedje waar een eigen draai aan gegeven was. Niet alleen Klaasen speelde zijn personages met veel passie en overgave, De Bruin en Verheijen lieten ook duidelijk zien waar ze van gemaakt waren. De Bruin, ook wel bekend van Julia’s Tango en De Eetclub, schitterde op het toneel en ontroerde het publiek door middel van een mooi zangspel in karakter van grootmoeder. Ook Verheijen die de musicals De Zevensprong en Urinetown op zijn lijstje heeft staan, deed niet onder voor de rest en leverde een mooie prestatie. De samenwerking was subliem.

De voorstelling werd afgesloten met een mooi zangspel van Klaasen, de Bruin en Verheijen met een (welverdiende) staande ovatie als gevolg.  Voor iemand die zin heeft in een humoristische en schunnige kerstvoorstelling, is dit zeker een aanrader.

Ontvang onze nieuwsbrief

Ben je het oneens met de schrijver of heb je een interessante toevoeging?

Schrijf je artikel!

Wees niet bang:
Je wordt goed begeleid door de eindredactie. Bovendien krijgt je artikel een visuele prikkel van onze beeldredactie.