Vakantieboek #2: De Hobbit

De Hobbit van J.R.R. Tolkien was het boek dat ik deze vakantie las in de trein. Het grappige was dat ik zo tijdens het reizen een boek las over een reis.

Tolkien neemt je mee op avontuur, het avontuur van Bilbo Balings. In de wereld van elfen, tovenaars, dwergen en draken: Midden-aarde. Het boek is de voorloper op In de ban van de Ring en wordt dit jaar verfilmd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt kon meeleven met het boek, omdat het meer een vertelling is dan een roman, maar het is zeer zeker vermakelijk.

Kinderboek

Het boek is geschreven als kinderboek en heeft een aantal prijzen in de wacht gesleept. In het boek moet Bilbo een schat weten te bemachtigen met hulp van robuuste, norse en karakteristieke  dwergen. Een schat die wordt bewaakt door de draak Smaug. Het is een spannende en gevaarlijke reis de Bilbo met zijn dwergen maakt. Onderweg komen ze elfen en spinnen tegen en ook het minkukel Gollem. Er wordt veel gevochten, gelukkig komt Bilbo heelhuids terug. In dit boek vindt Bilbo de Ring, wat het begin is van een nog veel groter avontuur: het avontuur van ‘The Lord of The Rings’. Dit maakt het lezen van ‘De Hobbit’ extra leuk, omdat je weet wat deze vondst later teweeg brengt in de wereld van Midden-Aarde.

Avontuur vóór de film

Je kan nog snel even De Hobbit lezen voordat de film uitkomt, want wanneer dat zover is, komt het lezen er toch niet meer van. Hieronder kan je de trailer bekijken, en die ziet er echt kinky uit. Maar het oorspronkelijke verhaal is toch wel altijd leuk om te lezen. Ik verzeker je een leestijd vol avontuur en nieuwe werelden. Dat klinkt toch aantrekkelijk?

Ontvang onze nieuwsbrief

Ben je het oneens met de schrijver of heb je een interessante toevoeging?

Schrijf je artikel!

Wees niet bang:
Je wordt goed begeleid door de eindredactie. Bovendien krijgt je artikel een visuele prikkel van onze beeldredactie.