Multiple-Choice-ongekunsteld

Verkeerde motieven voor de hang naar roem

Een dikke villa, een dito bankrekening, door de hele wereld gewaardeerd worden en het eindeloze succes. Dit lijken tegenwoordig de motieven van iedere beginnende artiest. Social media en Youtube staan vol van demo’s van hen met hoopvolle verwachtingen op doorbraak.

Talentenshows

Wie dat maar wil kan zich aanmelden om een gooi te doen naar mateloze glorie. Ik begrijp dat iedereen succes wil hebben, maar het grote geld als doel van je muzikale carrière stellen, gaat mij te ver. Naar mijn mening is dit helemaal niet waar goede muziek maken over gaat. Waar het om gaat, is namelijk het doen wat je leuk vindt, waar je passie ligt, om te laten zien wat je kunt. Misschien wil je iets bewijzen, maar het gaat  vooral om veel plezier maken. Ik vind: wanneer een muzikale carrière gezien wordt als een weg naar het baden in rijkdom, ga je voorbij aan de essentie.

Passie

Als je doet waar je hart en je passie ligt, dan maakt het je helemaal niet uit of je er geld mee kunt verdienen. Het grote publiek kan je gestolen worden en je succes heeft geen bejubel nodig. Het gaat er om dat je je gevoel, je gedachten, en wat allemaal niet meer, kwijt kunt in hetgeen dat je doet. Het gaat om het resultaat dat je creëert, niet om het salaris.

All about the Money

Natuurlijk, met dat salaris betaal je de huur en je boterham, maar geld mag niet het hoofddoel zijn. Hoe vaak hoor je ook niet dat artiesten kaalgeplukt worden, zoals Doe Maar, van eigen bodem. Uiteindelijk is winst het motief voor velen, niet alleen jijzelf, ik noem bijvoorbeeld U2, en  ook Justin Bieber weet  van gekkigheid niet wat hij moet doen. Een vies motief, dat wel, een heel smerig motief. Het is te oppervlakkig, te meedogenloos, winst gaat vaak over de ruggen van anderen. Jij verdient met muziek maken je geld, de hele wereld verdiend aan jou. Zo lijkt ook het Tidal hysterie tafereel alleen maar gemaakt met het doel nóg meer te verkopen, en zichzelf Ik kon het niet aan de hele video af te kijken, laat staan het hele geblaat aan te horen. Een tenenkrommende confrontatie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Ben je het oneens met de schrijver of heb je een interessante toevoeging?

Schrijf je artikel!

Wees niet bang:
Je wordt goed begeleid door de eindredactie. Bovendien krijgt je artikel een visuele prikkel van onze beeldredactie.